Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες ελπίζουν το βράδυ της Τετάρτης ακόμη και να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16 του Champions League

 Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού
Οι Πειραιώτες ελπίζουν το βράδυ της Τετάρτης ακόμη και να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16 του Champions League στο Πάρκο των Πριγκήπων. Αν τα καταφέρουν, για πρώτη φορά στην ιστορία του θα τα έχει καταφέρει πριν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Τι χρειάζεται όμως για να το πετύχουν οι Πειραιώτες; Με νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν, σενάριο που μοιάζει απίθανο επί του παρόντος, θα διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση από τους πρωταθλητές Γαλλίας.
Θα πρέπει όμως να εξασφαλίσει καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνους και την τελευταία αγωνιστική, ή να τους κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά απόψε!
Σε κάθε περίπτωση, πάντως και χωρίς κανένα άλλο αποτέλεσμα, θα έχει ήδη περάσει στους 16.
Στην επόμενη φάση του Champions League θα περάσει ακόμη και με ισοπαλία, αν η Άντερλεχτ κερδίσει την Μπενφίκα.
Αν η Μπενφίκα δε χάσει και ηττηθούν οι ερυθρόλευκοι, θα χρειαστεί να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Λουζιτανούς την τελευταία αγωνιστική, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άντερλεχτ στο Γ. Καραϊσκάκης.
Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί και χάσει όμως η Μπενφίκα στις Βρυξέλλες, τότε μπορεί να πανηγυρίζει από τώρα! Και αυτό διότι ακόμη κι αν ηττηθεί και την τελευταία αγωνιστική από την Άντερλεχτ, θα χρειαστεί να χάσει με χειρότερο αποτέλεσμα από εκείνο της νίκης του στο Κόνσταντ Φαν ντερ Στοκ από τους Βέλγους στην έδρα του (!), για να αποκλειστεί.
Αυτό συμβαίνει επειδή στα μεταξύ τους παιχνίδια, οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμούν στους επτά βαθμούς. Στην ισοβαθμία μεταξύ των τριών, Ολυμπιακός και Άντερλεχτ θα έχουν από επτά βαθμούς, ενώ η Μπενφίκα τέσσερις.
Μεταξύ Πειραιωτών και Βέλγων, θα μετρούν οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, οπότε η Άντερλεχτ θα πρέπει να "νικήσει" το 3-0 του Βελγίου με το χατ-τρικ του Μήτρογλου. Πόσο πιθανό θεωρείτε ένα 0-4 στο Γ. Καραϊσκάκης στις 10 Δεκέμβρη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: