Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στην Αττική και «έδεσαν» τα πλοία

Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την χώρα, ενώ το νέο κύμα
κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να εκδηλωθεί με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Περισσότερες από 232 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώσεις δέντρων και πινακίδων αλλά και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν αυτή την ώρα στην Αττική. Λίγο πριν από τις 9 το πρωί, δέντρο έπεσε σε δύο αυτοκίνητα στον σταθμό του τρένου στο Μενίδι χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ενώ δέντρα έχουν καταπλακώσει αυτοκίνητα και σε άλλες περιοχές της Αττικής.  Από τις πτώσεις δέντρων σημειώνονται προβλήματα σε δρόμους της Αττικής. Εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται από την Τροχαία, στο ύψος του αριθμού 277 της λεωφόρου Δημοκρατίας στο Μενίδι. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια, προς Αθήνα και στην οδού 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα.
Μάλιστα, ένα πανό στον πύργο του Πειραιά αποκολληθηκε και έπεσε από τον αέρα πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ στον Πειραιά. Πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί και στη Βούλα και στη Κηφισιά. Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές από τις πτώσεις δέντρων. Η Πυροσβεστική λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων βρίσκεται σε εγρήγορση με 28 συνεργεία στο «πόδι».
Εκτός Αττικής, κλειστή είναι από την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου η παλιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου εξαιτίας κατολίσθησης.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και γίνεται εκτροπή από το Τμήμα Τροχαίας Αιγίου στο ρεύμα προς Αθήνα στο κόμβο Πούντας και στο ρεύμα προς Πάτρα στον κόμβο Ακράτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: