Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Μισό εκατομμύριο ευρώ για την τσίχλα του Φέργιουσον


Όταν πριν από... μερικούς αιώνες, ο Αστερίξ έλεγε «είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι», δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η «ατάκα» του θα έβρισκε την απόλυτη ανταπόκριση εν έτη 2013 στη... Βρετανία.
 Και μπορεί σε πολλούς να ακούγεται εξωπραγματικό, πλην όμως η τελευταία τσίχλα που μάσησε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο e-bay, έναντι ποσού που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Την τσίχλα φέρεται να ανακάλυψε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Γουέστ Μπρομ οπαδός των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το 5-5 της τελευταίας αγωνιστικής και την έβγαλε σε δημοπρασία.
 Η αρχική τιμή της τσίχλας ήταν 780 λίρες (κάτι λιγότερο από χίλια ευρώ), πλην όμως η τρέλα των οπαδών της Γιουνάιτεντ για τον Φέργκιουσον την εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη. Το περίεργο, μάλιστα, της υπόθεσης είναι ότι στην περιγραφή του «αντικειμένου» στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημοπρασιών, ο οπαδός έγραψε ότι η τσίχλα φέρεται να ανήκε στον πρώην πλέον τεχνικό της Γιουνάιτεντ. Σημειωτέον ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία, θα διατεθεί εξ ολοκλήρου σε ίδρυμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ασχολείται με νεαρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.
 Για την ιστορία, η περιγραφή στο e-bay αναφέρει:
 «Χρησιμοποιημένη τσίχλα: ΣΠΑΝΙΟ. Ανακαλύφθηκε στο «The Hawthorns». Διαφανές πλέξιγκλας/ξύλινη θήκη.
 Ανεπίσημο αντικείμενο, φημολογείται να ανήκει στον σερ Άλεξ.
 Μετά από 1.500 παιχνίδια... έντονου μασήματος ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εδώ βρίσκεται η τελευταία τσίχλα.
 Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 Καλή δημοπρασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: