Τρίτη 21 Μαΐου 2013


Μουρίνιο, ένας Special των άκρων!


 Λατρεύουν να τον μισούν. Οπως κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα, προκαλεί μόνο ακραίες αντιδράσεις. Δεν μπορείς απλά να τον συμπαθείς ή απλά να μην τον χωνεύεις.
Η τον αγαπάς με πάθος, ή τον μισείς σαν να σου έχει κάνει κάτι. Αυτός είναι, και δεν θα αλλάξει ποτέ, ο Ζοσέ Μουρίνιο, όπως μπόρεσαν να διαπιστώσουν τα τελευταία τρία χρόνια στην Μαδρίτη.
 Το βράδυ της Δευτέρας (20/05), ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ ολοκλήρωνε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου. «Η διοίκηση και ο προπονητής έκριναν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να λυθεί κοινή συναινέσει αυτή η συνεργασία» είπε για το τέλος με τον «Special One», ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Πρέμιερ Λιγκ, για χάρη της Τσέλσι.
Τι μεσολάβησε, όμως, στις 1.085 ημέρες που μας χώρισαν από την παρουσίασή του (30 Μαΐου του 2010) έως την ανακοίνωση του τέλους; Σε αριθμούς, 50 εκατομμύρια ευρώ για τις απολαβές του (δέκα εκατομμύρια στην Ιντερ για την ελευθέρας και περίπου δώδεκα τον χρόνο στον ίδιο, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος του τεχνικού τιμ), 162 σε μεταγραφές, τρεις τίτλοι (οι δύο σημαντικοί), δεκάδες κόντρες, υψηλοί τόνοι, αμέτρητες… ξεχωριστές στιγμές.
 Αναμφίβολα, το πέρασμα του Μουρίνιο από την Ρεάλ κάθε άλλο παρά αδιάφορο ήταν. «Η φετινή, ήταν η χειρότερη σεζόν μου ως προπονητής» είπε, μετά την ήττα από την Ατλέτικο στον τελικό του Κυπέλλου, κάνοντας έναν απολογισμό που «δείχνει» ένα Κύπελλο (το 2011), ένα πρωτάθλημα με ρεκόρ βαθμών (100) και γκολ (121) πέρυσι και ένα Σούπερ Καπ φέτος.
 Φτωχός απολογισμός για έναν προπονητή με δύο Τσάμπιονς Λιγκ στο παλμαρέ του. Ο ίδιος και ο Φλορεντίνο θεωρούν επιτυχία το γεγονός ότι η Ρεάλ έδωσε το παρών στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για τρεις διαδοχικές σεζόν, με δεδομένο ότι τις προηγούμενες έξι αποκλείονταν στους «16». Και σίγουρα η πρόοδος είναι σημαντική, αλλά η «Βασίλισσα» των εννέα Κυπέλλων Πρωταθλητριών θέλει, απαιτεί το βήμα παραπάνω.
Ενα από τα «σόου» του Ζοσέ


Δεν υπάρχουν σχόλια: