Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012


Νέο SUV από τη Volkswagen

Θα βασίζεται στο Polo και θα έχει τις διαστάσεις του Audi Q2
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή ειδικού Τύπου, μέσα στο 2014 η Volkswagen θα παρουσιάσει ένα νέο compact SUV, βασισμένο στο επόμενο Polo και στην πλατφόρμα MQB του Group.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, περνούν στην αντεπίθεση και επιχειρούν να διευρύνουν τη γκάμα των μοντέλων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Volkswagen ετοιμάζεται μέσα στην επόμενη διετία να λανσάρει ένα νέο compact SUV, βασισμένο στην επόμενη γενιά του δημοφιλούς Polo και περίπου στις ίδιες διαστάσεις με το Audi Q2, προκειμένου να ανταγωνιστεί τόσο το Nissan Juke, όσο και το MINI Countryman.
To νέο μοντέλο θα πατήσει πάνω στην global πλατφόρμα MQB του VW Group και θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, από το εικονιζόμενο Cross Coupe Concept, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο χρόνο στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου, στο Τόκιο.
Θα διατίθεται τόσο σε προσθιοκίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, αλλά οι Γερμανοί θεωρούν ότι τη μερίδα του λέοντος, στις προτιμήσεις των αγοραστών, θα έχουν οι πρώτες και εκεί θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση.
Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο τέλος του μήνα, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, θα παρουσιαστεί ένα ακόμα SUV, βασισμένο στο σούπερ μίνι up! και τον Ιανουάριο του 2013, στο Ντιτρόιτ, ένα μεγαλύτερο, στις διαστάσεις του Passat.

Δεν υπάρχουν σχόλια: